ΥΛΙΚΑ

  • 2 αυγά
  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 3 κ.σ. ξινομυζήθρα (ή γιαούρτι)
  • 1 κ.σ. βούτυρο πρόβειο
  • 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο
  • ½ κ.γ. πάπρικα γλυκιά
  • ½ κ.γ. σουμάκ
  • ½ πιπεριά χαμπανέρο ψιλοκομμένη ή ½ κ.γ. μπούκοβο καυτερό

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Σε τηγάνι σε μέτρια φωτιά τηγανίζουμε με ελαιόλαδο τα αυγά.
  2. Σε πιάτο τοποθετούμε την ξινομυζήθρα και επάνω τα αυγά μάτια.
  3. Σε άλλο τηγάνι, σε χαμηλή φωτιά, ζεσταίνουμε το βούτυρο και προσθέτουμε το σκόρδο, την πάπρικα, το σουμάκ και την πιπεριά, τα σοτάρουμε για 2 λεπτά και τα ρίχνουμε πάνω από τα αυγά.
  4. Σερβίρουμε αμέσως και συνοδεύουμε με φρυγανισμένο ψωμί.

 

Η συνταγή μαγειρεύτηκε στο εστιατόριο Αιόλου 68.

Επιμέλεια: Νίκη Μηταρέα