ΥΛΙΚΑ
- ½ κ. κιμάς μοσχαρίσιος χοντροκομμένος
- 2 αυγά
- 1 μικρό κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
- 2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
- 1 πιπεριά τσίλι ψιλοκομμένη
- 1 ποτήρι του κρασιού ροζέ κρασί
- Μια πρέζα κανέλα
- ½ κ.γ. πάπρικα καπνιστή
- Χυμός από 1 μοσχολέμονο
- 3 κ.σ. ελαιόλαδο
- Αλάτι
- Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Σε βαθύ αντικολλητικό τηγάνι, σε μέτρια φωτιά, σοτάρουμε με λίγο ελαιόλαδο το κρεμμύδι μέχρι να γυαλίσει.
- Προσθέτουμε τον κιμά και ανακατεύουμε συνεχώς.
- Μόλις ροδίσει ρίχνουμε το κρασί, ανακατεύουμε και προσθέτουμε την κανέλα, την πάπρικα, αλάτι, πιπέρι, πιπεριά τσίλι και σιγομαγειρεύουμε μέχρι να απορροφήσει τα υγρά του.
- Σε τηγάνι αντικολλητικό, σε μέτρια φωτιά, με λίγο ελαιόλαδο τηγανίζουμε τα αυγά μάτια.
- Σερβίρουμε τον κιμά σε πιατέλα, πασπαλίζουμε με φρέσκο κρεμμυδάκι, ραντίζουμε με τον χυμό από το μοσχολέμονο και τοποθετούμε τα αυγά στην κορυφή.
- Συνοδεύουμε με ντοματίνια και ψωμί χωριάτικο.