ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΚΕΙΚ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ
- 190 γρ. πούδρα αμυγδάλου
- 150 γρ. ζάχαρη
- 75 γρ. βούτυρο
- 280 γρ. αυγά
- 80 γρ. ασπράδι
- 25 γρ. ζάχαρη
- 200 γρ. σοκολάτα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Στο μίξερ με το φτερό ρίχνουμε την πούδρα αμυγδάλου, τη ζάχαρη και τα αυγά, χτυπάμε και τα διογκώνουμε ελαφρώς.
- Προσθέτουμε το λιωμένο βούτυρο, τη λιωμένη σοκολάτα και τέλος τα ασπράδια με τη ζάχαρη, τα οποία έχουμε χτυπήσει σε μαρέγκα.
- Απλώνουμε το μείγμα σε ταψί 20x30 και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 15-18 λεπτά.
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΜΟΥΣ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ
- 180 γρ. γάλα
- 5 γρ. ζελατίνη
- 300 γρ. σοκολάτα μπίτερ
- 350 γρ. σαντιγί
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βράζουμε το γάλα, προσθέτουμε τη ζελατίνη και μόλις το μείγμα φτάσει στους 32-35 βαθμούς το προσθέτουμε σε 3 δόσεις στη σαντιγί.
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΣΑΝΤΙΓΙ ΚΑΣΤΑΝΟ
- 370 γρ. κρέμα γάλακτος
- 100 γρ. μασκαρπόνε
- 35 γρ. ζάχαρη
- 200 γρ. κρέμα κάστανο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Χτυπάμε όλα τα υλικά μαζί στο μίξερ με το σύρμα μέχρι να γίνει μια ελαφριά σαντιγί.
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΒΕΡΜΙΤΣΕΛΙ ΚΑΣΤΑΝΟ
- 200 γρ. κρέμα κάστανο
- 100 γρ. πάστα κάστανο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Χτυπάμε όλα τα υλικά μαζί στο μίξερ με το σύρμα έως ότου δημιουργηθεί μια σφιχτή κρέμα.
ΤΕΛΙΚΗ ΣΥΝΘΕΣΗ
- Επάνω στο κέικ σοκολάτας απλώνουμε μια στρώση μους σοκολάτας ύψους 2 εκ.
- Αφήνουμε να παγώσει για μια ώρα στο ψυγείο και απλώνουμε στο ίδιο ύψος τη σαντιγί κάστανο.
- Παγώνουμε για 2 ώρες και κόβουμε σε παραλληλόγραμμα κομμάτια.
- Λιώνουμε μια ποσότητα σοκολάτας γάλακτος περίπου 400 γρ. και προσθέτουμε 50 γρ. ηλιέλαιο και 100 γρ. σπασμένο αμύγδαλο.
- Ανακατεύουμε και επικαλύπτουμε τα κομμάτια.
- Τέλος, βάζουμε το βερμιτσέλι κάστανο σε μια σακούλα ζαχαροπλαστικής με μικρό στρογγυλό κορνέ Νο 4 και προσθέτουμε επάνω σε κάθε κομμάτι.
Η συνταγή δημιουργήθηκε στο Wine Library του GB Corner.
Επιμέλεια: Νίκη Μηταρέα