ΥΛΙΚΑ

  • 50 γρ. βούτυρο
  • 50 γρ. ζάχαρη
  • Ξύσμα από 1 πορτοκάλι
  • Χυμός από 2 πορτοκάλια
  • 1 σφηνάκι Grand Marnier κίτρινο ή λικέρ πορτοκάλι
  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο
  • Για τις κρέπες: 50 γρ. αλεύρι
  • 50 γρ. ελαιόλαδο
  • 300 γρ. γάλα
  • 2 αυγά

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Για τις κρέπες: Σε μπολ ανακατεύουμε γάλα, αλεύρι, ελαιόλαδο και αυγά μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
  2. Σε τηγάνι με λίγο ελαιόλαδο, σε μέτρια φωτιά, τηγανίζουμε την κάθε κρέπα 1 λεπτό από κάθε πλευρά.
  3. Σε τηγάνι, σε μέτρια φωτιά, ρίχνουμε το βούτυρο και τη ζάχαρη και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει η ζάχαρη.
  4. Διπλώνουμε την κάθε κρέπα στα τέσσερα και την τοποθετούμε στο τηγάνι για 1 λεπτό από κάθε πλευρά.
  5. Σβήνουμε με Grand Marnier, φλαμπάρουμε για 2 λεπτά, προσθέτουμε το ξύσμα και τον χυμό πορτοκάλι και σερβίρουμε αμέσως. Tip: Αποφεύγουμε το φλαμπάρισμα κάτω από τον απορροφητήρα της κουζίνας.

Η συνταγή δημιουργήθηκε στο εστιατόριο «Σπύρος και Βασίλης».
Επιμέλεια: Νίκη Μηταρέα