ΥΛΙΚΑ
- 50 γρ. βούτυρο
- 50 γρ. ζάχαρη
- Ξύσμα από 1 πορτοκάλι
- Χυμός από 2 πορτοκάλια
- 1 σφηνάκι Grand Marnier κίτρινο ή λικέρ πορτοκάλι
- 1 κ.σ. ελαιόλαδο
- Για τις κρέπες: 50 γρ. αλεύρι
- 50 γρ. ελαιόλαδο
- 300 γρ. γάλα
- 2 αυγά
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Για τις κρέπες: Σε μπολ ανακατεύουμε γάλα, αλεύρι, ελαιόλαδο και αυγά μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
- Σε τηγάνι με λίγο ελαιόλαδο, σε μέτρια φωτιά, τηγανίζουμε την κάθε κρέπα 1 λεπτό από κάθε πλευρά.
- Σε τηγάνι, σε μέτρια φωτιά, ρίχνουμε το βούτυρο και τη ζάχαρη και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει η ζάχαρη.
- Διπλώνουμε την κάθε κρέπα στα τέσσερα και την τοποθετούμε στο τηγάνι για 1 λεπτό από κάθε πλευρά.
- Σβήνουμε με Grand Marnier, φλαμπάρουμε για 2 λεπτά, προσθέτουμε το ξύσμα και τον χυμό πορτοκάλι και σερβίρουμε αμέσως. Tip: Αποφεύγουμε το φλαμπάρισμα κάτω από τον απορροφητήρα της κουζίνας.
Η συνταγή δημιουργήθηκε στο εστιατόριο «Σπύρος και Βασίλης».
Επιμέλεια: Νίκη Μηταρέα