ΥΛΙΚΑ
- 4 κρόκοι αυγού
- 200 γρ. αλάτι χονδρό
- 400 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
- 10 κόκκοι πιπέρι
- 1/2 πακέτο γαλέτα
- 2 αυγά για πανάρισμα
- 3 κ.σ. αλεύρι
- Ηλιέλαιο για τηγάνισμα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Σε μπολ μαρινάρουμε τους κρόκους αυγών στο μείγμα από ζάχαρη, αλάτι και πιπέρι και βάζουμε στο ψυγείο για 16 ώρες.
- Ξεπλένουμε προσεχτικά τους κρόκους με νερό.
- Τους πανάρουμε περνώντας τους από το αλεύρι, το αυγό και τη γαλέτα.
- Σε τηγάνι με ηλιέλαιο σε μέτρια φωτιά τηγανίζουμε τους κρόκους μέχρι να πάρουν χρυσαφί χρώμα.
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ
- 1 κούπα κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
- 1/2 κούπα Αρσενικό τριμμένο
- 3 φύλλα φασκόμηλο ψιλοκομμένο
- 1 πρέζα αλάτι
- 1 πρέζα ζάχαρΗ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Σε κάδο του μίξερ ρίχνουμε τυρί Αρσενικό, αλάτι, ζάχαρη, κρέμα γάλακτος και χτυπάμε μέχρι να γίνει μια ελαφριά σαντιγί.
- Σερβίρουμε το αυγό και γαρνίρουμε με κρέμα Αρσενικό και φασκόμηλο.
Επιμέλεια: Νίκη Μηταρέα