ΥΛΙΚΑ
- 250 γρ. entrecôte μοσχαρίσιο
- 50 γρ. πιπέρι πράσινο χοντρό
- 1 σφηνάκι κονιάκ
- 20 γρ. κρέμα γάλακτος
- Αλάτι, πιπέρι
- 100 γρ. σάλτσα ντεμιγκλάς (από σούπερ-μάρκετ)
- 50 γρ. ηλιέλαιο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Ρίχνουμε το πράσινο πιπέρι επάνω στο κρέας.
- Σε τηγάνι με ηλιέλαιο, σε δυνατή φωτιά, προσθέτουμε το κρέας και τηγανίζουμε για 3 λεπτά από την κάθε πλευρά.
- Αποσύρουμε το κρέας και αδειάζουμε το λάδι.
- Στο ίδιο τηγάνι, σε δυνατή φωτιά, τοποθετούμε το κρέας και φλαμπάρουμε με κονιάκ.
- Ρίχνουμε τη σάλτσα ντεμιγκλάς, την κρέμα γάλακτος και μαγειρεύουμε για 1 λεπτό.
- Σερβίρουμε αμέσως και γαρνίρουμε με ροζ πιπέρι.
Η συνταγή δημιουργήθηκε στο εστιατόριο «Σπύρος και Βασίλης».
Επιμέλεια: Νίκη Μηταρέα