ΥΛΙΚΑ
- 1 κούπα μαγειρεμένη κινόα
- 1/2 κούπα ρεβίθια βρασμένα
- 1 σκελίδα σκόρδο πολύ ψιλοκομμένο
- 1/4 τριμμένο μέτριο καρότο
- 2 κ.σ. ψιλοκομμένος μαϊντανός
- 2 κ.σ. ψιλοκομμένο κόλιανδρο
- Ξύσμα από 1/2 λεμόνι
- 1 κ.γ. τριμμένο κύμινο
- 1/2 μέτριο κρεμμύδι πολύ ψιλοκομμένο
- 1 κ.σ. ταχίνι
- 1/4 κ.γ. καπνιστή πάπρικα
- Αλάτι και πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Βάζουμε όλα τα υλικά σε μπλέντερ και τα χτυπάμε ελαφρά μέχρι να έχουμε μια ομοιογενή μάζα.
- Μεταφέρουμε το μείγμα σκεπασμένο στο ψυγείο για τουλάχιστον μία ώρα.
- Πλάθουμε τα φαλάφελ σε μπαλάκια μετρίου μεγέθους και τα τηγανίζουμε ελαφρά από όλες τις πλευρές μέχρι να ροδίσουν.
Η συνταγή δημιουργήθηκε στο εστιατόριο Sea Spice στη Γλυφάδα.
Επιμέλεια: Νίκη Μηταρέα