ΥΛΙΚΑ
- 1 κούπα ρεβίθια μικρόσπερμα
- 1 κούπα φασόλια ξερά μικρόσπερμα
- 180 γρ. λαβράκι φιλεταρισμένο ή τσιπούρα
- 3 κ.σ ελαιόλαδο
- Χυμός από ½ πορτοκάλι
- Χυμός από 1/2 λεμόνι
- 1 κ.γ. αλάτι χοντρό
- Πιπέρι
- 1 πιπεριά τσίλι ψιλοκομμένη
- 1 αστεροειδής γλυκάνισος
- 1 κ.γ. μαραθόσπορος
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Βράζουμε το κεφάλι του ψαριού και τη ραχοκοκαλιά του μαζί με μάραθο, δάφνη, μπαχάρι και πράσο για 60 λεπτά.
- Σουρώνουμε τον ζωμό, τον αδειάζουμε σε κατσαρόλα μαζί με τα ρεβίθια και τα φασόλια και βράζουμε σε δυνατή φωτιά για 50 λεπτά.
- Μαρινάρουμε τα φιλέτα από το λαβράκι στον χυμό λεμονιού και πορτοκαλιού μαζί με χοντρό αλάτι, τσίλι, αστεροειδή γλυκάνισο και ελαιόλαδο.
- Αφήνουμε το ψάρι στη μαρινάδα για 2 ώρες στο ψυγείο.
- Σερβίρουμε τα όσπρια, επάνω τους τοποθετούμε το φιλέτο του ψαριού και γαρνίρουμε με μάραθο και λίγο ελαιόλαδο.
Η συνταγή δημιουργήθηκε στο εστιατόριο «Τηνίων Γεύσεις» στη Χώρα της Τήνου.
Επιμέλεια: Νίκη Μηταρέα