ΥΛΙΚΑ

  • 1 κούπα ρεβίθια μικρόσπερμα
  • 1 κούπα φασόλια ξερά μικρόσπερμα
  • 180 γρ. λαβράκι φιλεταρισμένο ή τσιπούρα
  • 3 κ.σ ελαιόλαδο
  • Χυμός από ½ πορτοκάλι
  • Χυμός από 1/2 λεμόνι
  • 1 κ.γ. αλάτι χοντρό
  • Πιπέρι
  • 1 πιπεριά τσίλι ψιλοκομμένη
  • 1 αστεροειδής γλυκάνισος
  • 1 κ.γ. μαραθόσπορος

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Βράζουμε το κεφάλι του ψαριού και τη ραχοκοκαλιά του μαζί με μάραθο, δάφνη, μπαχάρι και πράσο για 60 λεπτά.
  2. Σουρώνουμε τον ζωμό, τον αδειάζουμε σε κατσαρόλα μαζί με τα ρεβίθια και τα φασόλια και βράζουμε σε δυνατή φωτιά για 50 λεπτά.
  3. Μαρινάρουμε τα φιλέτα από το λαβράκι στον χυμό λεμονιού και πορτοκαλιού μαζί με χοντρό αλάτι, τσίλι, αστεροειδή γλυκάνισο και ελαιόλαδο.
  4. Αφήνουμε το ψάρι στη μαρινάδα για 2 ώρες στο ψυγείο.
  5. Σερβίρουμε τα όσπρια, επάνω τους τοποθετούμε το φιλέτο του ψαριού και γαρνίρουμε με μάραθο και λίγο ελαιόλαδο.

 

Η συνταγή δημιουργήθηκε στο εστιατόριο «Τηνίων Γεύσεις» στη Χώρα της Τήνου.
Επιμέλεια: Νίκη Μηταρέα