ΥΛΙΚΑ
- 400 γρ. σαρδέλες
- 320 γρ. κολοκύθια
- 1 σκελίδα σκόρδο
- 2 κλωνάρια δυόσμο
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 κ.σ. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
- Λευκό ξίδι
- 1 πρέζα μαραθόσπορο
- Αλάτι
- Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Φιλετάρουμε τις σαρδέλες και τις στραγγίζουμε σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας.
- Κόβουμε τα κολοκυθάκια κατά μήκος σε λεπτές φέτες και τα μαρινάρουμε σε ελαιόλαδο, ξίδι και μαραθόσπορο.
- Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε ελαφριά τις σαρδέλες και από τις δύο πλευρές.
- Ψήνουμε τα κολοκύθια στη σχάρα ή σε ραβδωτό τηγάνι, μέχρι να αποκτήσουν σκούρες γραμμές και να μαλακώσουν.
- Ανακατεύουμε απαλά τις σαρδέλες και τα κολοκύθια, προσθέτουμε αλάτι, φρέσκα φύλλα δυόσμου, φρεσκοτριμμένο πιπέρι και έξτρα παρθένο ελαιόλαδο.
- Σερβίρουμε αμέσως.
Η συνταγή δημιουργήθηκε στο εστιατόριο Barbarossa στη Νάουσα της Πάρου.
Επιμέλεια: Νίκη Μηταρέα