ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟ ΖΥΜΑΡΙ
- 1 κ. αλεύρι
- 1 κ.γ. αλάτι
- Λίγο ελαιόλαδο
- Νερό όσο πάρει
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ
- 1 κ. χόρτα του βουνού (λαχανίδες, κρεμμυδόφυλλο, παπαρούνες, καυκαλήθρες, σπανάκι)
- 3 κ.σ. σταφίδες
- 2 κ.σ. ρύζι
- 1 σφηνάκι ελαιόλαδο
- Αλάτι, πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Σε μπολ ρίχνουμε όλα τα υλικά για το φύλλο και ζυμώνουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν και να γίνει σκληρή η ζύμη.
- Ανοίγουμε χοντρό φύλλο με τον πλάστη και με μια μεγάλη κούπα σχηματίζουμε δίσκους πάνω στο φύλλο.
- Σε κατσαρόλα με ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά ζεματάμε τα χόρτα με αλάτι, πιπέρι και ρύζι μέχρι να μαραθούν, προσθέτουμε τις σταφίδες και ανακατεύουμε απαλά.
- Τοποθετούμε τη γέμιση στο φύλλο και κλείνουμε σε σχήμα μισοφέγγαρο.
- Λαδώνουμε το ταψί και τοποθετούμε τα φλαουνάκια.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 20 λεπτά.
Επιμέλεια: Νίκη Μηταρέα