ΥΛΙΚΑ

  • 200 γρ. μπουράτα
  • 70 ml σιρόπι καπνιστής ντομάτας
  • 2 κ.σ. λάδι βασιλικού
  • 5 ντοματίνια ψημένα
  • Σταγόνες πετιμέζι
  • Κράκερ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Για το σιρόπι καπνιστής ντομάτας: Ξεφλουδίζουμε 4 ντομάτες, τις κόβουμε σε 4 κομμάτια.
  2. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 70 βαθμούς.
  3. Ραντίζουμε με λίγο ξίδι, σέρι και υγρό καπνό (από ντελικάτεσεν).
  4. Για τα ψημένα ντοματίνια: Τοποθετούμε σε ταψί τα ντοματίνια με άχνη ζάχαρη και δεντρολίβανο και ψήνουμε στους 100 βαθμούς για 3,5 ώρες.
  5. Τοποθετούμε στο πιάτο την μπουράτα, περιχύνουμε με σιρόπι καπνιστής ντομάτας, λάδι βασιλικού και συνοδεύουμε με ψητά ντοματίνια και κράκερ.

 

Η συνταγή δημιουργήθηκε στο εστιατόριο Papillon στο Νέο Ψυχικό.
Επιμέλεια: Νίκη Μηταρέα