ΥΛΙΚΑ
- 200 γρ. μπουράτα
- 70 ml σιρόπι καπνιστής ντομάτας
- 2 κ.σ. λάδι βασιλικού
- 5 ντοματίνια ψημένα
- Σταγόνες πετιμέζι
- Κράκερ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Για το σιρόπι καπνιστής ντομάτας: Ξεφλουδίζουμε 4 ντομάτες, τις κόβουμε σε 4 κομμάτια.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 70 βαθμούς.
- Ραντίζουμε με λίγο ξίδι, σέρι και υγρό καπνό (από ντελικάτεσεν).
- Για τα ψημένα ντοματίνια: Τοποθετούμε σε ταψί τα ντοματίνια με άχνη ζάχαρη και δεντρολίβανο και ψήνουμε στους 100 βαθμούς για 3,5 ώρες.
- Τοποθετούμε στο πιάτο την μπουράτα, περιχύνουμε με σιρόπι καπνιστής ντομάτας, λάδι βασιλικού και συνοδεύουμε με ψητά ντοματίνια και κράκερ.
Η συνταγή δημιουργήθηκε στο εστιατόριο Papillon στο Νέο Ψυχικό.
Επιμέλεια: Νίκη Μηταρέα