ΥΛΙΚΑ
- ½ κ. κρεμμύδια ξερά κομμένα σε λεπτές φέτες
- 50 γρ. βούτυρο
- 1 lt ζωμός βοδινού
- 100 γρ. λευκό κρασί
- 1 κ.σ. Worcestershire
- 2 κ.σ. αλεύρι
- 1 κ.σ. ζάχαρη
- 1 φέτα ψωμί του τοστ κομμένη στα τέσσερα
- 50 γρ. γραβιέρα τριμμένη
- Αλάτι, πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Σε κατσαρόλα, σε δυνατή φωτιά, σοτάρουμε τα κρεμμύδια με το βούτυρο για 5 λεπτά, μέχρι να κοκκινίσουν.
- Ρίχνουμε ζάχαρη, ανακατεύουμε για 2 έως 3 λεπτά, προσθέτουμε αλεύρι και σβήνουμε με το κρασί.
- Ανακατεύουμε, προσθέτουμε τον ζωμό κρέατος και αφήνουμε να πάρει βράση.
- Χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγομαγειρεύουμε για 30 λεπτά.
- Προσθέτουμε Worcestershire, αλάτι, πιπέρι και αποσύρουμε από τη φωτιά.
- Τοποθετούμε σε ταψί το ψωμί, ρίχνουμε επάνω τριμμένο τυρί και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 5 λεπτά.
- Σερβίρουμε τη σούπα σε ανοιχτή κούπα και από πάνω το ψητό ψωμί με το λιωμένο τυρί.
Η συνταγή δημιουργήθηκε στο εστιατόριο «Σπύρος και Βασίλης».
Επιμέλεια: Νίκη Μηταρέα