ΥΛΙΚΑ
- 300 γρ. γαρίδες
- 1 κ.σ. βούτυρο αγελαδινό
- 200 γρ. τουρσί ξινολάχανο
- 1 σκελίδα σκόρδο
- 1 πιπεριά τσίλι
- Χυμός από ½ πορτοκάλι
- Αλάτι
- Μαυροσούσαμο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Σε μπλέντερ ρίχνουμε το σκόρδο, την πιπεριά τσίλι, τα 100 γρ. ξινολάχανο, τον χυμό πορτοκαλιού και τα χτυπάμε μέχρι να γίνουν κρέμα.
- Σε τηγάνι σε μέτρια φωτιά σοτάρουμε τις γαρίδες με το βούτυρο για 3-4 λεπτά, προσθέτουμε το υπόλοιπο λάχανο τουρσί και σιγομαγειρεύουμε για 1 λεπτό μέχρι να δέσει.
- Πασπαλίζουμε με μαυροσούσαμο και σερβίρουμε αμέσως.
- Συνοδεύουμε με πουρέ πατάτας.
Η συνταγή μαγειρεύτηκε στο εστιατόριο Αιόλου 68.
Επιμέλεια: Νίκη Μηταρέα