ΥΛΙΚΑ

  • 300 γρ. γαρίδες
  • 1 κ.σ. βούτυρο αγελαδινό
  • 200 γρ. τουρσί ξινολάχανο
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 1 πιπεριά τσίλι
  • Χυμός από ½ πορτοκάλι
  • Αλάτι
  • Μαυροσούσαμο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Σε μπλέντερ ρίχνουμε το σκόρδο, την πιπεριά τσίλι, τα 100 γρ. ξινολάχανο, τον χυμό πορτοκαλιού και τα χτυπάμε μέχρι να γίνουν κρέμα.
  2. Σε τηγάνι σε μέτρια φωτιά σοτάρουμε τις γαρίδες με το βούτυρο για 3-4 λεπτά, προσθέτουμε το υπόλοιπο λάχανο τουρσί και σιγομαγειρεύουμε για 1 λεπτό μέχρι να δέσει.
  3. Πασπαλίζουμε με μαυροσούσαμο και σερβίρουμε αμέσως.
  4. Συνοδεύουμε με πουρέ πατάτας.

 

Η συνταγή μαγειρεύτηκε στο εστιατόριο Αιόλου 68.

Επιμέλεια: Νίκη Μηταρέα