ΥΛΙΚΑ

  • 6 ροδάκινα
  • 3 εργολάβοι (αμυγδαλωτά) ή μακαρόν
  • 1 αυγό
  • 1 κουταλιά ζάχαρη κρυσταλλική
  • 1 ποτήρι γλυκό κρασί Μαυροδάφνη

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς.
  2. Διαλέγουμε τα φρούτα να είναι σφιχτά και ώριμα. Τα κόβουμε στη μέση, βγάζουμε το κουκούτσι και αδειάζουμε λίγο ακόμα από τη σάρκα τους προσεχτικά.
  3. Ανακατεύουμε τη σάρκα, ψιλοκομμένη, με τους εργολάβους τριμμένους, τη ζάχαρη, το αυγό ελαφρά χτυπημένο και 6 κουταλιές από τη Μαυροδάφνη.
  4. Γεμίζουμε με το μείγμα τα ροδάκινα και τα μεταφέρουμε σε ταψάκι.
  5. Περιχύνουμε με το υπόλοιπο κρασί και τα ψήνουμε στον φούρνο στους 160 βαθμούς για 30-35 λεπτά.
  6. Τα σερβίρουμε χλιαρά ή κρύα και τα συνοδεύουμε, αν θέλουμε, με παγωτό ροδάκινο ή βανίλια και λίγα φύλλα βασιλικού.