ΥΛΙΚΑ
- 6 ροδάκινα
- 3 εργολάβοι (αμυγδαλωτά) ή μακαρόν
- 1 αυγό
- 1 κουταλιά ζάχαρη κρυσταλλική
- 1 ποτήρι γλυκό κρασί Μαυροδάφνη
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς.
- Διαλέγουμε τα φρούτα να είναι σφιχτά και ώριμα. Τα κόβουμε στη μέση, βγάζουμε το κουκούτσι και αδειάζουμε λίγο ακόμα από τη σάρκα τους προσεχτικά.
- Ανακατεύουμε τη σάρκα, ψιλοκομμένη, με τους εργολάβους τριμμένους, τη ζάχαρη, το αυγό ελαφρά χτυπημένο και 6 κουταλιές από τη Μαυροδάφνη.
- Γεμίζουμε με το μείγμα τα ροδάκινα και τα μεταφέρουμε σε ταψάκι.
- Περιχύνουμε με το υπόλοιπο κρασί και τα ψήνουμε στον φούρνο στους 160 βαθμούς για 30-35 λεπτά.
- Τα σερβίρουμε χλιαρά ή κρύα και τα συνοδεύουμε, αν θέλουμε, με παγωτό ροδάκινο ή βανίλια και λίγα φύλλα βασιλικού.