ΥΛΙΚΑ
- ½ κ. γλώσσα ψάρι
- 200 γρ. βούτυρο
- 200 γρ. ελαιόλαδο
- 50 γρ. χυμός λεμόνι
- 50 γρ. αλεύρι
- 50 γρ. μαϊντανός ψιλοκομμένος
- Αλάτι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Αλευρώνουμε τη γλώσσα.
- Σε τηγάνι με ελαιόλαδο και τη μισή ποσότητα βούτυρο, σε δυνατή φωτιά, μόλις ζεσταθεί τοποθετούμε τη γλώσσα, χαμηλώνουμε τη φωτιά, ρίχνουμε αλάτι και τηγανίζουμε 5 λεπτά από κάθε πλευρά. Αποσύρουμε και βάζουμε σε μεγάλο πιάτο.
- Σε μικρό τηγάνι, σε μέτρια φωτιά, ρίχνουμε το υπόλοιπο βούτυρο με τον χυμό λεμόνι. Μόλις λιώσει, προσθέτουμε τον μαϊντανό, ανακατεύουμε και ρίχνουμε πάνω από το ψάρι.
- Σερβίρουμε αμέσως και συνοδεύουμε με βραστά λαχανικά.
Η συνταγή δημιουργήθηκε στο εστιατόριο «Σπύρος και Βασίλης».
Επιμέλεια: Νίκη Μηταρέα