ΥΛΙΚΑ
- 300 γρ. γλυκοπατάτα
- 50 γρ. βούτυρο
- Αλάτι, μυρωδικά της αρεσκείας μας
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ
- 150 γρ. φέτα ψιλοκομμένη
- Μισό κρεμμύδι φρέσκο ψιλοκομμένο 50 γρ. ντοματάκια κομμένα στη μέση
- Λίγα φύλλα μαϊντανού ψιλοκομμένα
- 30 γρ. πιπεριά κόκκινη ψιλοκομμένη
- Μια φέτα μπέικον ψιλοκομμένο
- Αλάτι, ρίγανη, πάπρικα, πιπέρι
- 1 κ.σ. ελαιόλαδο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Σε τηγάνι σε μέτρια φωτιά λιώνουμε το βούτυρο και προσθέτουμε αλάτι και τα μυρωδικά.
- Τρυπάμε τη γλυκοπατάτα και τη βάζουμε πάνω στη λαδόκολλα.
- Ρίχνουμε το βούτυρο.
- Δένουμε τη λαδόκολλα σαν πουγκί και τη βάζουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για μιάμιση ώρα.
- Αποσύρουμε από τον φούρνο, την κόβουμε κατά μήκος και «σκάβουμε» με ένα κουτάλι ώστε να αφαιρέσουμε ένα μέρος από την ψίχα της.
- Στη συνέχεια, προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά μέσα στη γλυκοπατάτα, αφού πριν τα έχουμε ανακατέψει.
- Κλείνουμε σε λαδόκολλα πάλι σαν πουγκί και ψήνουμε στον φούρνο για 20 λεπτά.
Επιμέλεια: Νίκη Μηταρέα