ΥΛΙΚΑ
- 500 γρ. γόπες καθαρισμένες
- 400 γρ. σέσκουλα χοντροκομμένα
- 150 γρ. κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 3 σκελίδες σκόρδο λιωμένο
- 1 δαφνόφυλλο
- 2 κόκκοι μπαχάρι
- 300 γρ. ντομάτα κομμένη σε καρέ
- 100 γρ. κρασί λευκό ξηρό
- 200-300 γρ. ζωμός ψαριού
- 150 γρ. ελαιόλαδο
- 20 γρ. ξίδι
- 100 γρ. καλαμποκάλευρο
- Αλάτι, πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Μαρινάρουμε τις γόπες στην κοιλιά με ξίδι και αλάτι και τις πανάρουμε στο καλαμποκάλευρο.
- Σε κατσαρόλα με ελαιόλαδο σοτάρουμε σε δυνατή φωτιά τις γόπες για 5 λεπτά μέχρι να κάνουν κρούστα και τις βγάζουμε.
- Χαμηλώνουμε τη φωτιά και προσθέτουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο, την ντομάτα, ανακατεύουμε καλά και ρίχνουμε τα σέσκουλα.
- Αφήνουμε να πάρουν μια βράση και ρίχνουμε τον ζωμό ψαριού.
- Ανακατεύουμε και προσθέτουμε τις γόπες, αφήνουμε να σιγομαγειρευτούν για 10-12 λεπτά.
- Σερβίρουμε και γαρνίρουμε με φρέσκο ελαιόλαδο και μυρωδικά.
Η συνταγή δημιουργήθηκε στο εστιατόριο «Αφρόψαρο» στο Νέο Ηράκλειο.
Επιμέλεια: Νίκη Μηταρέα