ΥΛΙΚΑ
- 1/2 ποτήρι νερού ηλιέλαιο
- 1/2 ποτήρι νερού ελαιόλαδο
- 2 ποτήρια νερού σιμιγδάλι χοντρό
- 1 ποτήρι νερού φυσικός χυμός πορτοκάλι
- 2 κ.σ. κουκουνάρι
- 3 κ.σ. αμύγδαλο λευκό χοντροκομμένο
- Για γαρνίρισμα σκόνη κανέλα
- Για το σιρόπι: 3 ποτήρια νερού ζάχαρη, 3 ποτήρια νερού νερό, 1 ξύλο κανέλας
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Σε κατσαρόλα, σε δυνατή φωτιά, ρίχνουμε τα υλικά για το σιρόπι και βράζουμε για 5 λεπτά.
- Σε κατσαρόλα, σε μέτρια φωτιά, ρίχνουμε ελαιόλαδο και ηλιέλαιο, κουκουνάρι, αμύγδαλο και σιμιγδάλι και ανακατεύουμε συνεχώς για 15 λεπτά.
- Όταν πάρει χρυσαφί χρώμα προσθέτουμε τον χυμό πορτοκαλιού και ανακατεύουμε.
- Προσθέτουμε σιγά-σιγά το σιρόπι, ανακατεύοντας συνεχώς.
- Όταν το μείγμα ξεκολλάει από τα τοιχώματα της κατσαρόλας το βάζουμε στη φόρμα.
- Σερβίρουμε και γαρνίρουμε με σκόνη κανέλα.
Η συνταγή δημιουργήθηκε στο εστιατόριο Βαρδής (Καισαρείας 9, πλατεία Υμηττού, 210 7629972).
Επιμέλεια: Νίκη Μηταρέα