ΥΛΙΚΑ
- 500 γρ. ψαρονέφρι κομμένο σε μερίδες
- 200 γρ. φρέσκο ανανά σε κομμάτια
- 1 κούπα φρέσκος χυμός ανανά
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 κ.σ. τσίλι σκόνη
- 3 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
- 1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
- 1 σφηνάκι κόκκινο κρασί
- Αλάτι, πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Μαρινάρουμε το κρέας με το τσίλι και αφήνουμε σκεπασμένο στο ψυγείο για 3 ώρες.
- Σε τηγάνι με ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά σοτάρουμε το κρέας για 5 λεπτά από όλες τις πλευρές, σβήνουμε με το κρασί και το αποσύρουμε.
- Τοποθετούμε το κρέας σε σχάρα και ψήνουμε στο γκριλ για 15 λεπτά.
- Στο ίδιο τηγάνι με τους χυμούς από το κρέας, σε μέτρια φωτιά προσθέτουμε τον ανανά, ανακατεύουμε, ρίχνουμε τον χυμό ανανά και σιγομαγειρεύουμε για 20 λεπτά.
- Σερβίρουμε το κρέας με τη σάλτσα ανανά, γαρνίρουμε με φρέσκο κρεμμυδάκι και συνοδεύουμε με ρύζι.
Η συνταγή δημιουργήθηκε στο εστιατόριο Dos Hermanos.
Επιμέλεια: Νίκη Μηταρέα