ΥΛΙΚΑ
- 250-300 γρ. χοιρινό φιλέτο
- 2 βερίκοκα
- 4 σκ. μαύρο σκόρδο
- 40 γρ. σταφίδες
- 30 γρ. κάππαρη
- Αλάτι
- Πολύχρωμα πιπέρια
- 20 γρ. βούτυρο
- 1 κ.σ. κάππαρη ψιλοκομμένη για γαρνίρισμα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Πασπαλίζουμε το κρέας με αλάτι και τα πιπέρια.
- Κόβουμε τα βερίκοκα σε φέτες και το σκόρδο σε κομμάτια.
- Σε τηγάνι σε μέτρια φωτιά λιώνουμε το βούτυρο, προσθέτουμε το κρέας και το σοτάρουμε απ' όλες τις πλευρές μέχρι να πάρει χρώμα.
- Σε λαδόκολλα τοποθετούμε το κρέας, τα βερίκοκα, τις σταφίδες και το σκόρδο, τυλίγουμε καλά και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 35 λεπτά.
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗ ΒΙΝΕΓΚΡΕΤ
- 4 κ.σ. ελαιόλαδο
- Χυμός από 1 πορτοκάλι
- 1 κ.σ. βαλσαμικό με μέλι
- 1 κ.γ. μουστάρδα
- 1 πρέζα πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Ανακατεύουμε σε μπολ όλα τα υλικά της βινεγκρέτ μέχρι να ομογενοποιηθούν.
- Κόβουμε σε φέτες το κρέας, σερβίρουμε, περιχύνουμε με τη βινεγκρέτ και γαρνίρουμε με ψιλοκομμένη κάππαρη.
- ΤΙΠ: Η συνταγή μπορεί να γίνει με ψαρονέφρι ή ρόλο κιμά.
Επιμέλεια: Νίκη Μηταρέα