ΥΛΙΚΑ

  • 250-300 γρ. χοιρινό φιλέτο
  • 2 βερίκοκα
  • 4 σκ. μαύρο σκόρδο
  • 40 γρ. σταφίδες
  • 30 γρ. κάππαρη
  • Αλάτι
  • Πολύχρωμα πιπέρια
  • 20 γρ. βούτυρο
  • 1 κ.σ. κάππαρη ψιλοκομμένη για γαρνίρισμα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Πασπαλίζουμε το κρέας με αλάτι και τα πιπέρια.
  2. Κόβουμε τα βερίκοκα σε φέτες και το σκόρδο σε κομμάτια.
  3. Σε τηγάνι σε μέτρια φωτιά λιώνουμε το βούτυρο, προσθέτουμε το κρέας και το σοτάρουμε απ' όλες τις πλευρές μέχρι να πάρει χρώμα.
  4. Σε λαδόκολλα τοποθετούμε το κρέας, τα βερίκοκα, τις σταφίδες και το σκόρδο, τυλίγουμε καλά και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 35 λεπτά.

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗ ΒΙΝΕΓΚΡΕΤ

  • 4 κ.σ. ελαιόλαδο
  • Χυμός από 1 πορτοκάλι
  • 1 κ.σ. βαλσαμικό με μέλι
  • 1 κ.γ. μουστάρδα
  • 1 πρέζα πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Ανακατεύουμε σε μπολ όλα τα υλικά της βινεγκρέτ μέχρι να ομογενοποιηθούν.
  2. Κόβουμε σε φέτες το κρέας, σερβίρουμε, περιχύνουμε με τη βινεγκρέτ και γαρνίρουμε με ψιλοκομμένη κάππαρη.
  3. ΤΙΠ: Η συνταγή μπορεί να γίνει με ψαρονέφρι ή ρόλο κιμά.

Επιμέλεια: Νίκη Μηταρέα