ΥΛΙΚΑ

  • 500 γρ. σπαγγέτι
  • 500 γρ. αρνίσιος κιμάς
  • 50 ml ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 καρότο ψιλοκομμένο
  • 1/2 σέλινο ψιλοκομμένο
  • 100 ml ζωμός βοδινού
  • 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
  • 1 κ.γ. πελτές ντομάτας Μήλου
  • 4 ντομάτες ώριμες στον τρίφτη
  • 100 ml κόκκινο κρασί
  • 2 λουκάνικα σε κύβους
  • 1 ξυλάκι κανέλα
  • 2 κ.σ. ψιλοκομμένος μαϊντανός
  • 4 κλωναράκια θυμάρι
  • 1 φύλλο δάφνης
  • 200 γρ. ξύγαλο ή κατίκι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Σε μια κατσαρόλα με ελαιόλαδο σοτάρουμε τον κιμά με τα λουκάνικα.
  2. Προσθέτουμε το κρεμμύδι, το καρότο και το σέλινο.
  3. Όταν ροδίσουν, προσθέτουμε το σκόρδο και σβήνουμε με το κρασί.
  4. Ρίχνουμε τον πελτέ, την ντομάτα, τον ζωμό, μυρωδικά, κανέλα, δάφνη και σιγοβράζουμε για 35 λεπτά. Αποσύρουμε από τη φωτιά, αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε τον μαϊντανό.
  5. Σε κατσαρόλα με αλατισμένο νερό που κοχλάζει βράζουμε τα μακαρόνια για 6-7 λεπτά.
  6. Σουρώνουμε τα μακαρόνια και συνεχίζουμε το βράσιμο για 2 λεπτά με τη σάλτσα. Σερβίρουμε και στην κάθε μερίδα προσθέτουμε μια γενναία κουταλιά της σούπας ξύγαλο, λίγο ελαιόλαδο και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Επιμέλεια: Νίκη Μηταρέα