ΥΛΙΚΑ
- 500 γρ. σπαγγέτι
- 500 γρ. αρνίσιος κιμάς
- 50 ml ελαιόλαδο
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1 καρότο ψιλοκομμένο
- 1/2 σέλινο ψιλοκομμένο
- 100 ml ζωμός βοδινού
- 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
- 1 κ.γ. πελτές ντομάτας Μήλου
- 4 ντομάτες ώριμες στον τρίφτη
- 100 ml κόκκινο κρασί
- 2 λουκάνικα σε κύβους
- 1 ξυλάκι κανέλα
- 2 κ.σ. ψιλοκομμένος μαϊντανός
- 4 κλωναράκια θυμάρι
- 1 φύλλο δάφνης
- 200 γρ. ξύγαλο ή κατίκι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Σε μια κατσαρόλα με ελαιόλαδο σοτάρουμε τον κιμά με τα λουκάνικα.
- Προσθέτουμε το κρεμμύδι, το καρότο και το σέλινο.
- Όταν ροδίσουν, προσθέτουμε το σκόρδο και σβήνουμε με το κρασί.
- Ρίχνουμε τον πελτέ, την ντομάτα, τον ζωμό, μυρωδικά, κανέλα, δάφνη και σιγοβράζουμε για 35 λεπτά. Αποσύρουμε από τη φωτιά, αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε τον μαϊντανό.
- Σε κατσαρόλα με αλατισμένο νερό που κοχλάζει βράζουμε τα μακαρόνια για 6-7 λεπτά.
- Σουρώνουμε τα μακαρόνια και συνεχίζουμε το βράσιμο για 2 λεπτά με τη σάλτσα. Σερβίρουμε και στην κάθε μερίδα προσθέτουμε μια γενναία κουταλιά της σούπας ξύγαλο, λίγο ελαιόλαδο και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Επιμέλεια: Νίκη Μηταρέα