ΥΛΙΚΑ

  • 50 γρ. απάκι καπνιστό σε φέτες
  • 150 γρ. ρεβίθια βρασμένα καλά
  • 1 κ.σ. ταχίνι
  • 1 κ.σ. χυμός πορτοκάλι
  • 1 κ.σ. χυμός λεμονιού
  • 40 ml ελαιόλαδο
  • Αλάτι, πιπέρι
  • 1 κ.σ. καβουρδισμένο κουκουνάρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Πολτοποιούμε τα ρεβίθια, προσθέτουμε όλα τα υλικά και ανακατεύουμε καλά μέχρι να ομογενοποιηθούν.
  2. Σοτάρουμε ελαφρά το απάκι στο τηγάνι και συνοδεύουμε το χούμους.
  3. Γαρνίρουμε με κριτσίνια τυριών.

 

Η συνταγή δημιουργήθηκε στο εστιατόριο «Άλλη Σκάλα» στην Αργυρούπολη.
Επιμέλεια: Νίκη Μηταρέα