ΥΛΙΚΑ
- 50 γρ. απάκι καπνιστό σε φέτες
- 150 γρ. ρεβίθια βρασμένα καλά
- 1 κ.σ. ταχίνι
- 1 κ.σ. χυμός πορτοκάλι
- 1 κ.σ. χυμός λεμονιού
- 40 ml ελαιόλαδο
- Αλάτι, πιπέρι
- 1 κ.σ. καβουρδισμένο κουκουνάρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Πολτοποιούμε τα ρεβίθια, προσθέτουμε όλα τα υλικά και ανακατεύουμε καλά μέχρι να ομογενοποιηθούν.
- Σοτάρουμε ελαφρά το απάκι στο τηγάνι και συνοδεύουμε το χούμους.
- Γαρνίρουμε με κριτσίνια τυριών.
Η συνταγή δημιουργήθηκε στο εστιατόριο «Άλλη Σκάλα» στην Αργυρούπολη.
Επιμέλεια: Νίκη Μηταρέα