ΥΛΙΚΑ
- 1 χταπόδι 1.600-1.800 γρ. (βρασμένο όπως εδώ)
- 100 γρ. πλιγούρι βρασμένο σε νερό με αλάτι μπόλικο
- Λεμόνι
- ½ μέτρια ντομάτα τριμμένη
- 30 ml ελαιόλαδο
- 1 κ.γ. δυόσμος ψιλοκομμένο
- Αλάτι, ρίγανη, ξίδι, φρέσκο πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Κόβετε το χταπόδι σε λεπτές φέτες και ανακατεύετε όλα τα υλικά, δίνοντας ένταση με το ξίδι, το αλάτι και το πιπέρι.
Η συνταγή μαγειρεύτηκε στο τσιπουράδικο «Με ζεν».
Επιμέλεια: Νίκη Μηταρέα