ΥΛΙΚΑ

  • 1 κ. χταπόδι κομμένο σε 8 πλοκάμια
  • 3 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
  • 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
  • ½ κούπα ελαιόλαδο
  • 4 φύλλα δάφνη
  • 2 σφηνάκια ούζο
  • Κάππαρη Πάρου για γαρνίρισμα
  • Ξίδι Πάρου
  • Θυμάρι για γαρνίρισμα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Σιγομαγειρεύουμε το χταπόδι με όλα τα υλικά σε πολύ χαμηλή φωτιά για 40-45 λεπτά.
  2. Μόλις μελώσει, σερβίρουμε και ραντίζουμε με λίγες σταγόνες ξίδι.
  3. Γαρνίρουμε με κάππαρη και θυμάρι.

Επιμέλεια: Νίκη Μηταρέα