ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗ ZYMH
- 500 γρ. εμφιαλωμένο νερό
- 1 κιλό αλεύρι τύπου 00 (για πίτσα)
- 1 κ.γ. αλάτι
- 1 φακελάκι ξηρή μαγιά
- 1 σφηνάκι ελαιόλαδο
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ
- 100 γρ. σύγκλινο
- 100 γρ. τριμμένο κεφαλοτύρι
- Λίγο μπούκοβο
- 500 γρ. γέμιση κιμά (Μαγειρεύουμε όπως στο γιουβετσάκι και στο σοτάρισμα προσθέτουμε το ψιλοκομμένο σύγκλινο. Αποσύρουμε από τη φωτιά προσθέτουμε κεφαλοτύρι και μπούκοβο. Αφήνουμε να κρυώσει).
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Βάζουμε στο μίξερ με το φτερό αλεύρι, νερό και μαγιά και ανακατεύουμε αργά για 10 λεπτά.
- Προσθέτουμε αλάτι, ελαιόλαδο και συνεχίζουμε για άλλα 10 λεπτά.
- Βγάζουμε τη ζύμη και την αφήνουμε να ξεκουραστεί για 1 ώρα.
- Πλάθουμε τη ζύμη σε μπαλάκια των 150 γρ. και τα αφήνουμε στο ψυγείο για 2 ώρες.
- Τα βγάζουμε και τα ανοίγουμε με πλάστη στρογγυλά, όπως όταν ετοιμάζουμε πίτσα.
- Στη συνέχεια βάζουμε τη γέμιση και τα τυλίγουμε σε μισοφέγγαρο, κλείνοντας τις άκρες με ένα πιρούνι.
- Ψήνουμε στους 250°C για 8-10 λεπτά.
Επιμέλεια: Νίκη Μηταρέα