ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗ ZYMH

  • 500 γρ. εμφιαλωμένο νερό
  • 1 κιλό αλεύρι τύπου 00 (για πίτσα)
  • 1 κ.γ. αλάτι
  • 1 φακελάκι ξηρή μαγιά
  • 1 σφηνάκι ελαιόλαδο

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ

  • 100 γρ. σύγκλινο
  • 100 γρ. τριμμένο κεφαλοτύρι
  • Λίγο μπούκοβο
  • 500 γρ. γέμιση κιμά (Μαγειρεύουμε όπως στο γιουβετσάκι και στο σοτάρισμα προσθέτουμε το ψιλοκομμένο σύγκλινο. Αποσύρουμε από τη φωτιά προσθέτουμε κεφαλοτύρι και μπούκοβο. Αφήνουμε να κρυώσει).

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Βάζουμε στο μίξερ με το φτερό αλεύρι, νερό και μαγιά και ανακατεύουμε αργά για 10 λεπτά.
  2. Προσθέτουμε αλάτι, ελαιόλαδο και συνεχίζουμε για άλλα 10 λεπτά.
  3. Βγάζουμε τη ζύμη και την αφήνουμε να ξεκουραστεί για 1 ώρα.
  4. Πλάθουμε τη ζύμη σε μπαλάκια των 150 γρ. και τα αφήνουμε στο ψυγείο για 2 ώρες.
  5. Τα βγάζουμε και τα ανοίγουμε με πλάστη στρογγυλά, όπως όταν ετοιμάζουμε πίτσα.
  6. Στη συνέχεια βάζουμε τη γέμιση και τα τυλίγουμε σε μισοφέγγαρο, κλείνοντας τις άκρες με ένα πιρούνι.
  7. Ψήνουμε στους 250°C για 8-10 λεπτά.

Επιμέλεια: Νίκη Μηταρέα