ΥΛΙΚΑ
- 250 γρ. τυρί καμαμπέρ
- 100 γρ. αμύγδαλο φιλέ
- 100 γρ. φρυγανιά τριμμένη
- 2 αυγά
- Ελαιόλαδο για τηγάνισμα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Κόβουμε το καμαμπέρ σε 8 κομμάτια και τα βυθίζουμε σε μπολ με κρύο νερό.
- Σε μπολ χτυπάμε τα αυγά.
- Περνάμε τα κομμάτια καμαμπέρ από τη φρυγανιά, πανάρουμε στα αυγά και τα ρολάρουμε στο αμύγδαλο.
- Σε τηγάνι με άφθονο ελαιόλαδο, σε δυνατή φωτιά, τοποθετούμε το τυρί, που πρέπει να το σκεπάζει το ελαιόλαδο, και τηγανίζουμε για μισό λεπτό.
- Αποσύρουμε και τοποθετούμε σε απορροφητικό χαρτί.
- Σερβίρουμε και συνοδεύουμε με μαρμελάδα ντομάτας ή εσπεριδοειδών.
Η συνταγή δημιουργήθηκε στο εστιατόριο «Σπύρος και Βασίλης».
Επιμέλεια: Νίκη Μηταρέα