ΥΛΙΚΑ

  • 2 κούπες ελαιόλαδο
  • 1 & ¾ κούπας κρασί λευκό
  • 7 γρ. ζάχαρη
  • 3 γρ. αλάτι
  • 6 γρ. σόδα σκόνη
  • 6 γρ. αμμωνία
  • 1.100 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 4 κ.σ. κανέλα για γαρνίρισμα
  • ½ κ. ζάχαρη κρυσταλλική για γαρνίρισμα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Σε μίξερ με γάντζο ρίχνουμε το ελαιόλαδο, το κρασί, τη σόδα, την αμμωνία, τη ζάχαρη και το αλάτι και τα δουλεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν.
  2. Προσθέτουμε σιγά-σιγά το αλεύρι που έχουμε κοσκινίσει από πριν.
  3. Δουλεύουμε για 6-7 λεπτά, μέχρι η ζύμη να γίνει λεία και μαλακή.
  4. Κόβουμε 25 γρ. ζυμάρι, το πλάθουμε σε σχήμα μακρόστενο και το τυλίγουμε σε κρίκο.
  5. Τοποθετούμε τον κρίκο σε ένα μπολ όπου έχουμε ανακατέψει τη ζάχαρη και την κανέλα, φροντίζοντας να καλυφθεί καλά.
  6. Σε ταψί στρώνουμε αντικολλητικό χαρτί και τοποθετούμε τα κουλούρια.
  7. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα στους 180 βαθμούς για 17-18 λεπτά.
  8. Μόλις κρυώσουν τα κουλούρια τα τοποθετούμε σε σκεύος που κλείνει ερμητικά για να διατηρηθούν.


Η συνταγή μαγειρεύτηκε στο εργαστήριο ζαχαροπλαστικής Χαμηλοθώρη, στη Νάουσα της Πάρου.
Επιμέλεια: Νίκη Μηταρέα