ΥΛΙΚΑ
- 2 κούπες ελαιόλαδο
- 1 & ¾ κούπας κρασί λευκό
- 7 γρ. ζάχαρη
- 3 γρ. αλάτι
- 6 γρ. σόδα σκόνη
- 6 γρ. αμμωνία
- 1.100 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 4 κ.σ. κανέλα για γαρνίρισμα
- ½ κ. ζάχαρη κρυσταλλική για γαρνίρισμα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Σε μίξερ με γάντζο ρίχνουμε το ελαιόλαδο, το κρασί, τη σόδα, την αμμωνία, τη ζάχαρη και το αλάτι και τα δουλεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν.
- Προσθέτουμε σιγά-σιγά το αλεύρι που έχουμε κοσκινίσει από πριν.
- Δουλεύουμε για 6-7 λεπτά, μέχρι η ζύμη να γίνει λεία και μαλακή.
- Κόβουμε 25 γρ. ζυμάρι, το πλάθουμε σε σχήμα μακρόστενο και το τυλίγουμε σε κρίκο.
- Τοποθετούμε τον κρίκο σε ένα μπολ όπου έχουμε ανακατέψει τη ζάχαρη και την κανέλα, φροντίζοντας να καλυφθεί καλά.
- Σε ταψί στρώνουμε αντικολλητικό χαρτί και τοποθετούμε τα κουλούρια.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα στους 180 βαθμούς για 17-18 λεπτά.
- Μόλις κρυώσουν τα κουλούρια τα τοποθετούμε σε σκεύος που κλείνει ερμητικά για να διατηρηθούν.
Η συνταγή μαγειρεύτηκε στο εργαστήριο ζαχαροπλαστικής Χαμηλοθώρη, στη Νάουσα της Πάρου.
Επιμέλεια: Νίκη Μηταρέα