ΥΛΙΚΑ
- ½ καρέ αρνιού
- Αλάτι, πιπέρι
- Για τα λαχανικά: 50 γρ. βούτυρο φρέσκο
- 1 πρέζα θυμάρι φρέσκο
- 2 πατάτες μοβ βρασμένες με τη φλούδα τους
- 1 πατάτα βρασμένη και κομμένη στα τέσσερα
- 100 γρ. βούτυρο φρέσκο
- 1 πρέζα αλάτι
- 1 πρέζα πιπέρι
- Για τη σάλτσα δαμάσκηνο: 5 δαμάσκηνα αποξηραμένα χωρίς κουκούτσι
- 20 γρ. φιστικοβούτυρο
- 10 γρ. πετιμέζι
- 30 γρ. νερό
- Αλάτι, πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Για τη σάλτσα δαμάσκηνο ρίχνουμε σε κατσαρολάκι όλα τα υλικά και βράζουμε σε μέτρια φωτιά για 4 λεπτά. Ρίχνουμε στο μπλέντερ και χτυπάμε μέχρι να αποκτήσει απαλή υφή.
- Σε τηγάνι με βούτυρο ρίχνουμε τα λαχανικά και σοτάρουμε σε δυνατή φωτιά για 3 έως 4 λεπτά.
- Αλατοπιπερώνουμε το καρέ αρνιού, προσθέτουμε θυμάρι και βάζουμε σε τηγάνι με βούτυρο σε δυνατή φωτιά για 3 έως 4 λεπτά.
- Τοποθετούμε το τηγάνι σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 8 λεπτά.
- Σερβίρουμε το αρνί, τα λαχανικά και γαρνίρουμε με τη σάλτσα δαμάσκηνου και φέτες από φρέσκα δαμάσκηνα.
Η συνταγή δημιουργήθηκε στο By The Glass (Σουρή 2).
Επιμέλεια: Νίκη Μηταρέα