ΥΛΙΚΑ
- 300 γρ. κοχύλια (ζυμαρικό)
- 150 γρ. σαρδέλα φιλεταρισμένη σε κομμάτια
- 150 γρ. ντοματίνια
- 20 γρ. κάππαρη
- 1/2 ποτήρι λευκό κρασί
- 1 σκελίδα σκόρδο
- Λίγα φύλλα μάραθου
- 40 γρ. τρίμμα αυγοτάραχο
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- Αλάτι, πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Βράζουμε τα ζυμαρικά σε ελαφρώς αλατισμένο νερό.
- Σε ένα τηγάνι με ελαιόλαδο, σε μέτρια φωτιά, σοτάρουμε ελαφρά το σκόρδο, την κάππαρη, τη σαρδέλα και σβήνουμε με το κρασί.
- Προσθέτουμε τα ζυμαρικά, τα ντοματίνια, αλάτι, πιπέρι, ανακατεύουμε απαλά και μαγειρεύουμε για 2-3 λεπτά.
- Σερβίρουμε σε βαθύ πιάτο, πασπαλίζουμε με το αυγοτάραχο, ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο και προσθέτουμε τα φύλλα μάραθου.
Η συνταγή δημιουργήθηκε στο εστιατόριο Barbarossa στη Νάουσα της Πάρου.
Επιμέλεια: Νίκη Μηταρέα