ΥΛΙΚΑ
- 3-4 κολιοί ή άλλα μικρά ψάρια για τηγάνι
- 1-2 κ.σ. αλεύρι
- 1 κόκκινο κρεμμύδι κομμένο σε φέτες
- Ελαιόλαδο
- Αλάτι
- Λίγο ξίδι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Αλατίζετε πολύ καλά τα ψάρια και αφήνετε 20-30 λεπτά.
- Ανακατεύετε με τα κρεμμύδια και αλευρώνετε τόσο, ώστε να γίνει ένα ελαφρύ κουρκούτι με την υγρασία των κρεμμυδιών και των ψαριών.
- Τηγανίζετε σε δυνατή φωτιά και από τις 2 μεριές και τα σερβίρετε καυτά με χοντρό αλάτι.
- Αν και στη Χίο τα ραντίζουν με λεμόνι στο σερβίρισμα, εμείς προτιμάμε το ξίδι.
Η συνταγή μαγειρεύτηκε στο τσιπουράδικο «Με ζεν».
Επιμέλεια: Νίκη Μηταρέα