ΥΛΙΚΑ

  • 3-4 κολιοί ή άλλα μικρά ψάρια για τηγάνι
  • 1-2 κ.σ. αλεύρι
  • 1 κόκκινο κρεμμύδι κομμένο σε φέτες
  • Ελαιόλαδο
  • Αλάτι
  • Λίγο ξίδι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Αλατίζετε πολύ καλά τα ψάρια και αφήνετε 20-30 λεπτά.
  2. Ανακατεύετε με τα κρεμμύδια και αλευρώνετε τόσο, ώστε να γίνει ένα ελαφρύ κουρκούτι με την υγρασία των κρεμμυδιών και των ψαριών.
  3. Τηγανίζετε σε δυνατή φωτιά και από τις 2 μεριές και τα σερβίρετε καυτά με χοντρό αλάτι.
  4. Αν και στη Χίο τα ραντίζουν με λεμόνι στο σερβίρισμα, εμείς προτιμάμε το ξίδι.

 

Η συνταγή μαγειρεύτηκε στο τσιπουράδικο «Με ζεν».
Επιμέλεια: Νίκη Μηταρέα