ΥΛΙΚΑ

  • 5 μέτρια κολοκύθια τριμμένα
  • 1 αυγό
  • 200 γρ. φέτα σπασμένη με το χέρι
  • 1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
  • 3 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
  • 80 γρ. αλεύρι
  • ½ μάτσο δυόσμος ψιλοκομμένος
  • 1 κ.γ. μπέικιν
  • Αλάτι, πιπέρι
  • Ελαιόλαδο για τηγάνισμα
  • Αλεύρι για τηγάνισμα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Τοποθετούμε τα τριμμένα κολοκύθια σε λεκάνη και τα στραγγίζουμε καλά, πιέζοντας με το χέρι μας.
  2. Τα αλατίζουμε και αφήνουμε τη λεκάνη σκεπασμένη στο ψυγείο για μια νύχτα.
  3. Την επομένη προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά της συνταγής και ανακατεύουμε καλά μέχρι να γίνει μια σφιχτή ζύμη.
  4. Ζεσταίνουμε καλά το ελαιόλαδο σε τηγάνι σε μέτρια φωτιά.
  5. Πλάθουμε στο χέρι τη ζύμη σε μπάλες και πιέζουμε για να δώσουμε επίπεδο σχήμα, αλευρώνουμε και τηγανίζουμε και από τις δύο πλευρές μέχρι να πάρουν χρυσαφί χρώμα.

Η συνταγή δημιουργήθηκε στο εστιατόριο «Mono» στην Πλάκα
Επιμέλεια: Νίκη Μηταρέα