ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΝΤΕΣΠΑΝΙ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ
- 125 γρ. πικρή σοκολάτα
- 110 γρ. βούτυρο
- 185 γρ. αυγά
- 160 γρ. ζάχαρη
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Λιώνουμε τη σοκολάτα και το βούτυρο σε μπεν-μαρί.
- Σε άλλο σκεύος ανακατεύουμε με σύρμα χειρός τα υπόλοιπα υλικά και κατόπιν ομογενοποιούμε τα δύο μείγματα.
- Απλώνουμε το μείγμα σε πάχος 2 εκ. σε ένα ταψί με αντικολλητικό χαρτί.
- Ψήνουμε στους 180⁰C για 12'. Αφήνουμε το κέικ στο ψυγείο για 2 ώρες.
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΜΟΥΣ ΠΙΚΡΗΣ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ
- 250 γρ. γάλα
- 4 γρ. ζελατίνη
- 310 γρ. πικρή σοκολάτα
- 500 γρ. κρέμα γάλακτος χτυπημένη
- 220 γρ. κάστανα κονφί (για το γαρνίρισμα)
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Βράζουμε το γάλα και προσθέτουμε τη μαλακωμένη σε κρύο νερό ζελατίνη.
- Ρίχνουμε το γάλα στην ψιλοκομμένη σοκολάτα και ανακατεύουμε με σύρμα.
- Τέλος, αφρατεύουμε το μείγμα με τη χτυπημένη κρέμα γάλακτος.
ΜΟΝΤΑΡΙΣΜΑ
- Σερβίρουμε σε φόρμα της αρεσκείας μας τη μισή ποσότητα της μους και την αφήνουμε στο ψυγείο για μισή ώρα.
- Ψιλοκόβουμε τα κάστανα κονφί και τα προσθέτουμε.
- Καλύπτουμε με την υπόλοιπη μους.
- Κλείνουμε τη φόρμα με το κέικ σοκολάτας και αφήνουμε στην κατάψυξη για 4 ώρες.
- Ξεφορμάρουμε τον κορμό σε πιατέλα και διακοσμούμε κατά προτίμηση.
Επιμέλεια: Νίκη Μηταρέα