ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΝΤΕΣΠΑΝΙ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ

  • 125 γρ. πικρή σοκολάτα
  • 110 γρ. βούτυρο
  • 185 γρ. αυγά
  • 160 γρ. ζάχαρη

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Λιώνουμε τη σοκολάτα και το βούτυρο σε μπεν-μαρί.
  2. Σε άλλο σκεύος ανακατεύουμε με σύρμα χειρός τα υπόλοιπα υλικά και κατόπιν ομογενοποιούμε τα δύο μείγματα.
  3. Απλώνουμε το μείγμα σε πάχος 2 εκ. σε ένα ταψί με αντικολλητικό χαρτί.
  4. Ψήνουμε στους 180⁰C για 12'. Αφήνουμε το κέικ στο ψυγείο για 2 ώρες.

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΜΟΥΣ ΠΙΚΡΗΣ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ

  • 250 γρ. γάλα
  • 4 γρ. ζελατίνη
  • 310 γρ. πικρή σοκολάτα
  • 500 γρ. κρέμα γάλακτος χτυπημένη
  • 220 γρ. κάστανα κονφί (για το γαρνίρισμα)

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Βράζουμε το γάλα και προσθέτουμε τη μαλακωμένη σε κρύο νερό ζελατίνη.
  2. Ρίχνουμε το γάλα στην ψιλοκομμένη σοκολάτα και ανακατεύουμε με σύρμα.
  3. Τέλος, αφρατεύουμε το μείγμα με τη χτυπημένη κρέμα γάλακτος.

ΜΟΝΤΑΡΙΣΜΑ

  1. Σερβίρουμε σε φόρμα της αρεσκείας μας τη μισή ποσότητα της μους και την αφήνουμε στο ψυγείο για μισή ώρα.
  2. Ψιλοκόβουμε τα κάστανα κονφί και τα προσθέτουμε.
  3. Καλύπτουμε με την υπόλοιπη μους.
  4. Κλείνουμε τη φόρμα με το κέικ σοκολάτας και αφήνουμε στην κατάψυξη για 4 ώρες.
  5. Ξεφορμάρουμε τον κορμό σε πιατέλα και διακοσμούμε κατά προτίμηση.

Επιμέλεια: Νίκη Μηταρέα