ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΚΕΙΚ ΦΟΥΝΤΟΥΚΙΟΥ
- 570 γρ. βούτυρο
- 570 γρ. άχνη ζάχαρη
- 570 γρ πούδρα φουντουκιού
- 50 γρ. κορν φλάουρ
- 310 γρ. αυγά
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Ανακατεύουμε στο μίξερ με το φτερό το βούτυρο με την άχνη, την πούδρα φουντουκιού και το κορν φλάουρ, χωρίς να τα διογκώσουμε, και προσθέτουμε σιγά-σιγά τα αυγά.
- Απλώνουμε το μείγμα σε ταψί 20x30cm επάνω σε φύλλο αντικολλητικό.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 165 βαθμούς για περίπου 25 λεπτά.
ΣΑΝΤΙΓΙ ΚΑΦΕ
- 460 γρ. κρέμα γάλακτος 35%
- 45 γρ. γλυκόζη
- 315 γρ. σοκολάτα λευκή
- 695 γρ. κρέμα γάλακτος 35%
- 85 γρ. κόκκοι καφέ
- 5 γρ. Nescafé
ΕΚΤΕΕΛΕΣΗ
- Βράζουμε τα 460 γρ. κρέμα γάλακτος με τη γλυκόζη και μουσκεύουμε τους κόκκους καφέ και τον Νescafé για 10 λεπτά.
- Σουρώνουμε και ρίχνουμε το βραστό μείγμα στη λειωμένη σοκολάτα και ανακατεύουμε.
- Προσθέτουμε την υπόλοιπη κρέμα γάλακτος ρευστή και ανακατεύουμε καλά. Βάζουμε το μείγμα στο ψυγείο για ένα βράδυ και αφήνουμε να πήξει.
- Χτυπάμε με σύρμα στο μίξερ μέχρι να γίνει σαντιγί.
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ CREMEUX PRALINE
- 16 γρ. γάλα
- 57 γρ. κρέμα γάλακτος
- 1 γρ.ζελατίνη
- 114 γρ. πραλίνα φουντουκιού
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Ζεσταίνουμε το γάλα και προσθέτουμε τη μαλακωμένη σε κρύο νερό ζελατίνη και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει.
- Προσθέτουμε την πραλίνα και τέλος ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος.
- Ανακατεύουμε και αφήνουμε στο ψυγείο μέχρι να σφίξει.
ΤΕΛΙΚΗ ΣΥΝΘΕΣΗ
- Κόβουμε στις διαστάσεις της φόρμας κορμού που έχουμε επιλέξει το ψημένο κέικ φουντουκιού.
- Με μια σακούλα ζαχαροπλαστικής ρίχνουμε το κρεμέ πραλίνας φουντουκιού και βάζουμε στην κατάψυξη να παγώσει.
- Προσθέτουμε τη σαντιγί καφέ μέχρι τα 2/3 της φόρμας και κλείνουμε με το παγωμένο κέικ φουντουκιού με την κρέμα πραλίνας.
- Αφήνουμε να παγώσει καλά, ξεφορμάρουμε και σερβίρουμε.
Η συνταγή δημιουργήθηκε στο Wine Library του GB Corner.
Επιμέλεια: Νίκη Μηταρέα