ΥΛΙΚΑ
- 8 μπούτια κοτόπουλο χωρίς κόκαλο
- 3 γλυκοπατάτες
- 2 κλωνάρια δεντρολίβανο
- 1/2 φλιτζάνι φρέσκος ελληνικός καφές
- 1 σκελίδα σκόρδο
- 1 λίτρο ζωμός κότας
- 100 γρ. παγωμένο βούτυρο
- 400 γρ. καλαμπόκι στον ατμό (έτοιμο συσκευασμένο, το βρίσκουμε στα σούπερ μάρκετ)
- 150 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
- 10 γρ. δυόσμος ψιλοκομμένος
- Χυμός από 1 λάιμ
- 2 κ.σ. ηλιέλαιο
- 1 κ.γ βούτυρο φρέσκο
- Αλάτι, πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Κόβουμε σε κύβους τη γλυκοπατάτα και τοποθετούμε σε ταψί με το δεντρολίβανο, τον καφέ, το σκόρδο, το νερό και τον ζωμό.
- Καλύπτουμε το ταψί με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για περίπου 1 ώρα.
- Αποσύρουμε από τον φούρνο και, όπως είναι ζεστή η γλυκοπατάτα, την πολτοποιούμε και προσθέτουμε το παγωμένο βούτυρο.
- Σε τηγάνι με ηλιέλαιο, σε μέτρια φωτιά, προσθέτουμε το μπούτι κοτόπουλου από την πλευρά της πέτσας και πιέζουμε ελαφριά με μια σπάτουλα για περίπου 4 λεπτά μέχρι να γίνει τραγανή.
- Γυρνάμε και την άλλη πλευρά και τηγανίζουμε για άλλα 4 λεπτά.
- Τοποθετούμε τα μπούτια κοτόπουλο σε ταψί, βάζουμε σε προθερμασμένο φούρνο και ψήνουμε στους 180 βαθμούς 8-12 λεπτά.
- Κόβουμε τα καλαμπόκια στα τέσσερα και σε τηγάνι με βούτυρο σε μέτρια φωτιά τα σοτάρουμε μέχρι να πάρουν χρώμα απ' όλες τις πλευρές.
- Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι.
- Σε μπολ βάζουμε το γιαούρτι, δυόσμο και χυμό λάιμ, αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε καλά.
- Σερβίρουμε τον πουρέ γλυκοπατάτας, το κοτόπουλο, γαρνίρουμε με το καλαμπόκι και συνοδεύουμε με γιαούρτι αρωματισμένο με δυόσμο.
Η συνταγή δημιουργήθηκε στο Baratin Drink & Dine Home Bar στη Νέα Φιλαδέλφεια.
Επιμέλεια: Νίκη Μηταρέα