ΥΛΙΚΑ
- 600 γρ. κοτόπουλο κομμένο σε λεπτές λωρίδες
- 150 γρ. μελιτζάνα
- 110 γρ. φασόλια haricots
- 140 γρ. πατάτα
- 150 γρ. green curry paste (σε επιλεγμένα σούπερ-μάρκετ)
- 20 γρ. fish sauce
- 100 γρ. tamarind paste
- 120 γρ. palm sugar
- 1 lt γάλα καρύδας
- 14 γρ. βασιλικό
- 4 μπολ ρύζι μαγειρεμένο στον ατμό για το σερβίρισμα
- 30 γρ. ηλιέλαιο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Κόβουμε τις μελιτζάνες και την πατάτα σε κύβους σε μέγεθος ζαριού.
- Καθαρίζουμε τα φασόλια και τα κόβουμε στα δύο.
- Σε κατσαρόλα, σε χαμηλή φωτιά, βάζουμε ηλιέλαιο και την πάστα κάρι και ανακατεύουμε καλά μέχρι να διαλυθεί.
- Προσθέτουμε την palm sugar και το γάλα καρύδας και ανακατεύουμε μέχρι να πάρει βράση και να διαλυθεί η palm sugar.
- Προσθέτουμε τα φασόλια, τη μελιτζάνα και την πατάτα, μαγειρεύουμε για 4 λεπτά και ρίχνουμε το κοτόπουλο.
- Ανακατεύουμε και βράζουμε για 5-7 λεπτά μέχρι να είναι έτοιμο.
- Προσθέτουμε τα φύλλα βασιλικού, τη fish sauce και tamarind paste, ανακατεύουμε και σβήνουμε τη φωτιά. Σερβίρουμε και συνοδεύουμε με μπολ ρύζι στον ατμό.
Η συνταγή δημιουργήθηκε στο PatpPong Thai restaurant, στο Κολωνάκι.
Επιμέλεια: Νίκη Μηταρέα