ΥΛΙΚΑ

  • 1 ψωμί Βιέννης
  • 2 φέτες ντομάτα
  • 2 φύλλα μαρούλι
  • 3-4 λεπτές φέτες φιλέτο κοτόπουλο ψημένο
  • 2 φέτες μοτσαρέλα
  • 2-3 φέτες παρμεζάνα
  • 2 φέτες ψημένο μπέικον κομμένο καρέ
  • Κουκουνάρι
  • 1 κ.σ. μαγιονέζα βασιλικού

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗ ΜΑΓΙΟΝΕΖΑ ΒΑΣΙΛΙΚΟΥ

  • 2 αυγά
  • 1 κ.σ. μουστάρδα
  • χυμός από ½ λεμόνι
  • 1 κ.σ. λευκό ξίδι
  • αλάτι
  • λευκό πιπέρι
  • ηλιέλαιο

Χτυπάμε στο μίξερ όλα τα υλικά και ρίχνουμε το ηλιέλαιο μέχρι να δέσει η μαγιονέζα. Προσθέτουμε 1 κ.σ. πέστο βασιλικού και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί.

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Ανοίγουμε στα δύο το ψωμί και αλείφουμε το εσωτερικό με τη μαγιονέζα βασιλικού.
  2. Προσθέτουμε σε στρώσεις το μαρούλι, την ντομάτα, το κοτόπουλο, τη μοτσαρέλα, την παρμεζάνα, το μπέικον και το κουκουνάρι.
  3. Κλείνουμε το σάντουιτς και ζεσταίνουμε στον φούρνο για 2-3 λεπτά.
  4. Σερβίρουμε αμέσως.

Επιμέλεια: Νίκη Μηταρέα