ΥΛΙΚΑ
- ½ κιλό κουκιά ξερά
- 300 γρ. σαλιγκάρια
- 2 κ.σ. πελτές ντομάτας
- 200 γρ. κοκκάρια
- 2 μέτρια κρεμμύδια ξερά ψιλοκομμένα
- 2 ντομάτες ψιλοκομμένες
- ½ κούπα ελαιόλαδο
- 2 φύλλα δάφνης
- 4 κόκκοι μπαχάρι
- 1 κλαράκι δεντρολίβανο
- 1 κλαράκι θυμάρι
- 1 σφηνάκι ξίδι
- 1 κ.γ. μέλι
- 1 ποτηράκι κρασί λευκό
- Αλάτι, πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Μουλιάζουμε τα κουκιά σε νερό αποβραδίς.
- Τα σουρώνουμε και αφαιρούμε τις περιττές φλούδες τους.
- Σε κατσαρόλα με άφθονο νερό βράζουμε τα κουκιά για 30 λεπτά και τα σουρώνουμε.
- Ξεπλένουμε τα σαλιγκάρια σε άφθονο νερό, τα ρίχνουμε σε κατσαρόλα με κρύο νερό και 3 κ.σ. αλάτι και βράζουμε σε μέτρια φωτιά για 10 λεπτά.
- Τα σουρώνουμε, τα ξεπλένουμε και τα αφήνουμε στο σουρωτήρι.
- Σε κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά ρίχνουμε ελαιόλαδο, το κρεμμύδι, το σκόρδο, τα κοκκάρια, ανακατεύουμε , αλατοπιπερώνουμε, ρίχνουμε τον πελτέ, το ξίδι, προσθέτουμε το μέλι και σβήνουμε με το κρασί.
- Ρίχνουμε 2 ποτήρια νερό ζεστό,τα μυρωδικά, τις ντομάτες, τα κουκιά και τα σαλιγκάρια.
- Σιγομαγειρεύουμε για 45 λεπτά. Σερβίρουμε και γαρνίρουμε με φρέσκο πιπέρι.
Η συνταγή δημιουργήθηκε στο εστιατόριο «Σούμα Κολοκύθι».
Επιμέλεια: Νίκη Μηταρέα