ΥΛΙΚΑ
- 1 παξιμάδι (ντάκος) κρίθινο σπασμένο
- 1 ντομάτα τριμμένη
- 5 κ.σ. ξινομυζήθρα
- 3 ντοματινία
- 1 κλωναράκι κρίταμο
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- Ανθός αλατιού
- Φρέσκια ρίγανη
- Φυλλαράκια δυόσμου
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Μαρινάρουμε την τριμμένη ντομάτα με λίγο ελαιόλαδο, ανθό αλατιού, ρίγανη και δυόσμο.
- Σε τσέρκι βάζουμε σε στρώσεις παξιμάδι σπασμένο, τριμμένη ντομάτα, λίγη ξινομυζήθρα, μετά πάλι παξιμάδι, την υπόλοιπη ντομάτα και σκεπάζουμε με ξινομυζήθρα.
- Γαρνίρουμε με ντοματίνια και κρίταμο.
- Αφαιρούμε το τσέρκι και σερβίρουμε προσθέτοντας λίγο ελαιόλαδο.
Η συνταγή δημιουργήθηκε στο εστιατόριο «Veneto» στη Κρήτη.
Επιμέλεια: Νίκη Μηταρέα