ΥΛΙΚΑ
- 1 κουνέλι κομμένο σε μερίδες
- 120 ml ελαιόλαδο
- ½ κ. Μαρουβάς
- 2 κρεμμύδια ξερά κομμένα σε φέτες
- 1 ντομάτα τριμμένη
- 1 κ.σ. πετιμέζι
- 60 ml γλυκό λιάτικο κρασί
- Αλάτι, πιπέρι ή λεμονοπίπερο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Σε κατσαρόλα με ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά σοτάρουμε το κουνέλι απ' όλες τις πλευρές μέχρι να πάρει χρυσό χρώμα.
- Προσθέτουμε τα κρεμμύδια και αφήνουμε για 3 λεπτά.
- Σβήνουμε με Μαρουβά και αφήνουμε να πάρει μια βράση.
- Ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι και χαμηλώνουμε τη φωτιά.
- Σιγομαγειρεύουμε για 30 λεπτά.
- Ρίχνουμε την ντομάτα και αν χρειαστεί, προσθέτουμε λίγο νερό.
- Σιγομαγειρεύουμε για 30- 40 λεπτά, ρίχνουμε το γλυκό κρασί και μαγειρεύουμε επιπλέον για 10 λεπτά.
- Σβήνουμε τη φωτιά και αφήνουμε το φαγητό να ηρεμήσει για 10 λεπτά.
- Σερβίρουμε και συνοδεύουμε με πατάτες τηγανητές.
Η συνταγή δημιουργήθηκε στο εστιατόριο «Veneto» στη Κρήτη.
Επιμέλεια: Νίκη Μηταρέα