ΥΛΙΚΑ

  • 1 μελιτζάνα φλάσκα
  • ½ κούπα φάβα
  • 1 σφηνάκι ελαιόλαδο
  • ½ κ.γ. μπελτές μηλέικος
  • 1 μικρό καρότο κομμένο σε ροδέλες
  • 1 λιαστή ντομάτα κομμένη σε λωρίδες
  • Αλάτι, πιπέρι
  • Μια πρέζα κύμινο
  • Λίγη κάππαρη

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Σε κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά με 1½ κούπα νερό βράζουμε τη φάβα με το καρότο μέχρι να λιώσουν.
  2. Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, κύμινο και περνάμε τη φάβα με ραβδομπλέντερ μέχρι να αποκτήσει απαλή υφή.
  3. Κόβουμε τη μελιτζάνα σε χοντρές ροδέλες και αφαιρούμε περιμετρικά τη μισή σάρκα της.
  4. Σε βαθύ τηγάνι με ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά σοτάρουμε τη μελιτζάνα 2-3 λεπτά.
  5. Διαλύουμε τον πελτέ με 1 κ.σ. νερό.
  6. Γεμίζουμε τις μελιτζάνες με τον πελτέ, μετά με τη φάβα και γαρνίρουμε με στικ λιαστής ντομάτας και κάππαρη.
  7. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα στους 170 βαθμούς για 8 λεπτά. Σερβίρουμε αμέσως.

Η συνταγή μαγειρεύτηκε στο εστιατόριό Αλευρόμυλος στη Μήλο.

Επιμέλεια: Νίκη Μηταρέα