ΥΛΙΚΑ

  • ½ κ. ψίχα προζυμένιου ψωμιού
  • 1 ποτήρι κρασί Αγιωργίτικο
  • ½ μάτσο μαϊντανός ψιλοκομμένος
  • 1 μέτριο κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
  • 1 αυγό
  • 100 γρ. αλεύρι
  • Αλάτι, πιπέρι
  • Αλεύρι για τηγάνισμα
  • Ελαιόλαδο για τηγάνισμα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Σε μπολ μουλιάζουμε την ψίχα του ψωμιού με το κρασί και μετά το στύβουμε καλά με τα χέρια μας.
  2. Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά και ζυμώνουμε καλά μέχρι η ζύμη να πλάθεται.
  3. Πλάθουμε τους κεφτέδες και τους αλευρώνουμε.
  4. Σε τηγάνι σε μέτρια φωτιά ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και τηγανίζουμε απ' όλες τις πλευρές.

Η συνταγή δημιουργήθηκε στο εστιατόριο «Mono» στην Πλάκα
Επιμέλεια: Νίκη Μηταρέα