ΥΛΙΚΑ

  • 5 κολοκυθάκια
  • 1 κρεμμύδι ξερό λευκό ψιλοκομμένο
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 100 γρ. ανθότυρο σπασμένο με το χέρι
  • 4 κ.σ. κολοκυθόσπορος
  • Αλάτι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Κόβουμε τα κολοκυθάκια στο μαντολίνο σε πολύ λεπτές ροδέλες, τα αλατίζουμε και τα αφήνουμε για 15 λεπτά.
  2. Τα τοποθετούμε σε πετσέτα και τα στύβουμε για να φύγει το νερό τους.
  3. Σε κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά βάζουμε λίγο νερό και το κρεμμύδι και αφήνουμε να μαραθεί.
  4. Προσθέτουμε και τα κολοκυθάκια να αχνιστούν για 10 λεπτά.
  5. Ρίχνουμε το μείγμα στο μπλέντερ, προσθέτουμε σιγά-σιγά το ελαιόλαδο και το αλάτι μέχρι να αποκτήσει απαλή υφή.
  6. Σερβίρουμε, προσθέτουμε ανθότυρο και γαρνίρουμε με καβουρντισμένο κολοκυθόσπορο.

 

Η συνταγή δημιουργήθηκε στο Sense Fine Dining restaurant.
Επιμέλεια: Νίκη Μηταρέα