ΥΛΙΚΑ
- 5 κολοκυθάκια
- 1 κρεμμύδι ξερό λευκό ψιλοκομμένο
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- 100 γρ. ανθότυρο σπασμένο με το χέρι
- 4 κ.σ. κολοκυθόσπορος
- Αλάτι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Κόβουμε τα κολοκυθάκια στο μαντολίνο σε πολύ λεπτές ροδέλες, τα αλατίζουμε και τα αφήνουμε για 15 λεπτά.
- Τα τοποθετούμε σε πετσέτα και τα στύβουμε για να φύγει το νερό τους.
- Σε κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά βάζουμε λίγο νερό και το κρεμμύδι και αφήνουμε να μαραθεί.
- Προσθέτουμε και τα κολοκυθάκια να αχνιστούν για 10 λεπτά.
- Ρίχνουμε το μείγμα στο μπλέντερ, προσθέτουμε σιγά-σιγά το ελαιόλαδο και το αλάτι μέχρι να αποκτήσει απαλή υφή.
- Σερβίρουμε, προσθέτουμε ανθότυρο και γαρνίρουμε με καβουρντισμένο κολοκυθόσπορο.
Η συνταγή δημιουργήθηκε στο Sense Fine Dining restaurant.
Επιμέλεια: Νίκη Μηταρέα