ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΟΥΡΕ ΦΑΣΟΛΙΟΥ

  • 1 κ. λευκά φασόλια
  • 1 ξερό κρεμμύδι
  • 1 καρότο
  • 1 πράσο
  • 1 φύλλο δάφνης

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Μουλιάζουμε τα φασόλια σε νερό για ένα 24ωρο.
  2. Στραγγίζουμε, βάζουμε στην κατσαρόλα, τα σκεπάζουμε με νερό και αφήνουμε να πάρουν βράση σε δυνατή φωτιά.
  3. Μόλις αρχίσουν να βράζουν τα ξαφρίζουμε, προσθέτουμε τα λαχανικά και τα βράζουμε σε χαμηλή φωτιά έως ότου μαλακώσουν τα φασόλια.
  4. Στραγγίζουμε, αφαιρούμε τα λαχανικά και χτυπάμε στο μούλτι να γίνουν πουρές.
  5. Βάζουμε τον πουρέ σε μπολ, τον καλύπτουμε με μεμβράνη και το τοποθετούμε στο ψυγείο να παγώσει.

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ

  • 1 κ. πουρές φασολιού
  • 400 γρ. χέλι καπνιστό χέλι
  • 240 γρ. ψιλοκομμένο κρεμμύδι
  • 30 γρ. ψιλοκομμένο τσίλι
  • 10 γρ. τριμμένο σκόρδο
  • 5 γρ. κύμινο
  • 2 γρ. ψιλοκομμένος μαϊντανός
  • 10 ml λεμόνι
  • Αλάτι, πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Χτυπάμε το χέλι στο μούλτι να γίνει πουρές και ανακατεύομε με τον πουρέ φασολιού και τα υπόλοιπα υλικά. Αφήνουμε στο ψυγείο να παγώσει. Πλάθουμε, πανάρουμε και τηγανίζουμε.

 

ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΠΝΙΣΤΟ ΓΙΑΟΥΡΤΙ

Ανακατεύουμε με σύρμα χειρός 300 γρ. στραγγιστό γιαούρτι και 15 γρ. καπνιστή πάπρικα.

 

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ ΝΤΟΜΑΤΑΣ

  • 500 γρ. ντομάτα κονκασέ
  • 450 γρ. ζάχαρη
  • 10 γρ. μπούκοβο
  • 20 ml χυμός λεμονιού
  • 5 γρ. βασιλικός ψιλοκομμένος

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Σε κατσαρόλα τοποθετούμε την ντομάτα, τη ζάχαρη και το μπούκοβο.
  2. Σιγοβράζουμε έως ότου απορροφηθούν αρκετά υγρά.
  3. Μόλις δέσει προσθέτουμε τον χυμό λεμονιού και τον βασιλικό.
  4. Σερβίρουμε και συνοδεύουμε με μαρμελάδα ντομάτας.

 

Η συνταγή δημιουργήθηκε στο bar restaurant Coyoacan στο Θησείο.
Επιμέλεια: Νίκη Μηταρέα