ΥΛΙΚΑ
- 300 γρ. ρεβίθια
- 300 γρ. φάβα
- 4 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
- 6 γρ. κύμινο
- 3 γρ. κόλιανδρο ψιλοκομμένο
- 6 γρ. σκόρδο ψιλοκομμένο
- Αλάτι, πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Μουλιάζουμε τα ρεβίθια και τη φάβα σε μπολ με νερό για ένα 24ωρο για να μαλακώσουν.
- Στραγγίζουμε και τα χτυπάμε στο μούλτι έως ότου γίνουν πουρές.
- Αδειάζουμε σε μπολ μαζί με τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε μέχρι ομογενοποιηθεί το μείγμα.
- Παγώνουμε στο ψυγείο.
- Πλάθουμε, πανάρουμε και τηγανίζουμε.
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΣΑΛΤΣΑ ΠΑΝΤΖΑΡΙΟΥ
- 200 γρ. ψητό παντζάρι
- 200 γρ. γιαούρτι
- 100 γρ. τυρί κρέμα
- 20 ml μηλόξιδο
- Αλάτι, πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Τυλίγουμε τα παντζάρια με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε στον φούρνο στους 180 βαθμούς για τουλάχιστον 60 λεπτά.
- Τα αφήνουμε να κρυώσουν και τα πολτοποιούμε στο μούλτι.
- Τοποθετούμε όλα τα υλικά σε μπολ και τα ανακατεύουμε με σύρμα χειρός.
ΓΙΑ ΤΗ ΞΙΝΟΚΡΕΜΑ
- 250 γρ. γιαούρτι
- 30 ml χυμός λεμονιού
- 10 γρ. τσάιβς
- 10 γρ. άνηθος ψιλοκομμένο
- Αλάτι, πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Τοποθετούμε όλα τα υλικά σε μπολ και ανακατεύουμε με σύρμα χειρός μέχρι να ομογενοποιηθούν. Σερβίρουμε και συνοδεύουμε με σάλτσα ψητού παντζαριού και ξινόκρεμα.
Η συνταγή δημιουργήθηκε στο bar restaurant Coyoacan στο Θησείο.
Επιμέλεια: Νίκη Μηταρέα