ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΟΥΡΕ
- 1 κιλό φάβα
- 1 κρεμμύδι ξερό
- 1 καρότο μέτριο
- 1 πράσο, το λευκό μέρος
- 3 λίτρα νερό
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Σε κατσαρόλα με νερό σε δυνατή φωτιά βάζουμε τη φάβα και μόλις πάρει βράση την ξαφρίζουμε.
- Χαμηλώνουμε τη φωτιά, προσθέτουμε τα λαχανικά και βράζουμε μέχρι να απορροφηθούν τα υγρά.
- Περνάμε τη φάβα από μούλτι και στη συνέχεια από τη σήτα.
- Τοποθετούμε μια μεμβράνη στην επιφάνεια της φάβας και την αφήνουμε να κρυώσει.
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΡΟΚΕΤΕΣ
- 1 κ. πουρές φάβας
- 150 γρ. κρεμμύδι σοταρισμένο
- 30 γρ. μάραθο ψιλοκομμένο
- 5 γρ. πάπρικα
- 50 ml ελαιόλαδο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Βάζουμε όλα τα υλικά σε ένα μπολ και ανακατεύουμε καλά μέχρι να ενσωματωθούν.
- Βάζουμε το μπολ στο ψυγείο να παγώσει για να μπορέσουμε να πλάσουμε ευκολότερα τις κροκέτες.
- Πανάρουμε και τηγανίζουμε.
ΓΙΑ ΤΗ ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ ΝΤΟΜΑΤΑΣ
- 500 γρ. ντομάτα κονκασέ
- 450 γρ. ζάχαρη
- 10 γρ. μπούκοβο
- 20 ml χυμός λεμόνι
- 5 γρ. βασιλικός ψιλοκομμένος
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Σε κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά βάζουμε όλα τα υλικά εκτός από το λεμόνι και τον βασιλικό.
- Σιγοβράζουμε μέχρι να απορροφηθούν τα υγρά κατά το ένα τρίτο.
- Ανακατεύουμε και προσθέτουμε τον χυμό λεμόνι και τον βασιλικό.
- Σερβίρουμε τις κροκέτες και συνοδεύουμε με μαρμελάδα ντομάτας.
Η συνταγή δημιουργήθηκε στο bar restaurant Coyoacan στο Θησείο.
Επιμέλεια: Νίκη Μηταρέα