ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟ ΨΑΡΙ
- 1 1/2 λίτρο γάλα
- 2 κλωνάρια θυμάρι
- 1 φύλλο δάφνης
- 2 σκελίδες σκόρδο σπασμένο
- 6 κόκκοι μαύρο πιπέρι
- 700 γρ. φιλέτο μπακαλιάρου
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Βάζουμε όλα τα υλικά σε κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και αφήνουμε να πάρει μία βράση.
- Αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε το ψάρι εκεί για 30 λεπτά ακόμα.
- Στη συνέχεια αφαιρούμε το ψάρι, το ξεψαχνίζουν και το βάζουμε σε ένα μπολ μέχρι να κρυώσει.
ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΙΓΜΑ ΤΗΣ ΚΡΟΚΕΤΑΣ
- 700 γρ. ψάρι ξεψαχνισμένο
- 1 κ. πουρές πατάτας
- 6 γρ. σκόρδο
- Ξύσμα από 2 λεμόνια
- 120 γρ. κρεμμύδι ξερό σοταρισμένο
- 50 γρ. κρέμα γάλακτος
- 100 γρ. κουκουνάρι καβουρδισμένο και ψιλοκομμένο
- Αλάτι, πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Σε ένα μπολ ανακατεύουμε όλα τα υλικά.
- Ζυμώνουμε με το χέρι και αφήνουμε το μείγμα στο ψυγείο για 30 λεπτά.
- Πλάθουμε και δίνουμε το σχήμα που θέλουμε στις κροκέτες.
- Πανάρουμε και τηγανίζουμε.
ΓΙΑ ΤΗ ΣΑΛΤΣΑ ΨΗΤΟΥ ΠΑΝΤΖΑΡΙΟΥ
- 200 γρ. ψητό παζάρι
- 200 γρ. γιαούρτι
- 100 γρ. τυρί κρέμα
- 20 ml μηλόξιδο
- Αλάτι, πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Πολτοποιούμε στο μούλτι τα παντζάρια και αδειάζουμε το μείγμα σε ένα μπολ.
- Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε με ένα σύρμα χειρός μέχρι να ενσωματωθούν.
- Σερβίρουμε τις κροκέτες και συνοδεύουμε με τη σάλτσα από ψητό παντζάρι.
Η συνταγή δημιουργήθηκε στο bar restaurant Coyoacan στο Θησείο.
Επιμέλεια: Νίκη Μηταρέα