ΥΛΙΚΑ
- 40 γρ. πράσο
- 100 γρ. κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
- 10 γρ. σκόρδο
- 500 γρ. κολοκυθάκι ψιλοκομμένο
- 500 γρ. μελιτζάνα κομμένη σε μικρούς κύβους
- 500 γρ. πατάτα κομμένη σε μικρά κυβάκια
- 20 γρ. μαϊντανός ψιλοκομμένος
- 40 γρ. βασιλικός ψιλοκομμένος
- 20 γρ. τσάιβς
- 300 γρ. σάλτσα ντομάτας
- Αλάτι, πιπέρι
- 100 γρ. φρυγανιά τριμμένη
- 50 ml ελαιόλαδο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Σε τηγάνι με ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά σοτάρουμε τα λαχανικά μέχρι να μαραθούν, προσθέτουμε τη σάλτσα ντομάτας, τη φρυγανιά, τα μυρωδικά, αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε.
- Αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει και στη συνέχεια κόβουμε στο μέγεθος που επιθυμούμε να δώσουμε στην κροκέτα.
- Πανάρουμε και τηγανίζουμε.
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΝΤΙΠ
- 300 γρ. ανεβατό
- 50 γρ. γιαούρτι
- 100 γρ. ανθότυρο
- 25 γρ. ελαιόλαδο
- 50 γρ. αμύγδαλο τριμμένο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε μπολ βάζουμε όλα τα υλικά και ανακατεύουμε με σύρμα χειρός μέχρι να ομογενοποιηθούν. Σερβίρουμε τις κροκέτες και συνοδεύουμε με το ντιπ.
Η συνταγή δημιουργήθηκε στο bar restaurant Coyoacan στο Θησείο.
Επιμέλεια: Νίκη Μηταρέα