ΥΛΙΚΑ
- 1 μέτριο κολοκύθι
- 1/4 φινόκιο
- 400-600 γρ. λαβράκι
- Χυμός 1 λεμονιού
- 30 γρ. βούτυρο
- 30 γρ. ελαιόλαδο
- 30 ml λευκό κρασί
- 1 κλωναράκι δυόσμος
- Αλάτι, πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Καθαρίζουμε και φιλετάρουμε το λαβράκι, αφαιρούμε τα κόκαλα και αλατοπιπερώνουμε
- Πλένουμε και καθαρίζουμε το κολοκύθι και το φινόκιο και τα περνάμε από το μαντολίνο που τα κόβει σαν σπαγγέτι.
- Σε τηγάνι, με λίγο ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά, σοτάρουμε το κολοκύθι και το φινόκιο, αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε μέχρι να μαραθούν, για 5 λεπτά.
- Σε κατσαρολάκι βράζουμε το λεμόνι και το κρασί μέχρι να μειωθεί στο 1/3.
- Προσθέτουμε το βούτυρο και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί και να γίνει κρέμα λεμονιού.
- Σε τηγάνι με λίγο ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά ψήνουμε το λαβράκι και από τις δύο πλευρές 7-9 λεπτά.
- Σερβίρουμε το σπαγγέτι από κολοκύθι και φινόκιο, πάνω το λαβράκι, δίπλα την κρέμα λεμονιού και γαρνίρουμε με δυόσμο.
Επιμέλεια: Νίκη Μηταρέα