ΥΛΙΚΑ
- 150 γρ. λιγκουίνι
- 80 γρ. φρέσκος τόνος σε κομμάτια
- 1 κ.σ. κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
- 30 γρ. πιπεριά Φλωρίνης κομμένη σε μπαστουνάκια
- 30 γρ. πιπεριά πράσινη κομμένη σε μπαστουνάκια
- 1 κούπα ντομάτα τριμμένη
- ½ σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο
- 1 σφηνάκι ούζο
- 1 κ.σ. άνηθος ψιλοκομμένο
- Αλάτι, πιπέρι
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Βράζουμε σε αλατισμένο νερό τα ζυμαρικά για 6-7 λεπτά.
- Σε βαθύ τηγάνι σοτάρουμε με λίγο ελαιόλαδο τον τόνο, το κρεμμύδι, το σκόρδο και τις πιπεριές.
- Σβήνουμε με το ούζο, ανακατεύουμε απαλά και προσθέτουμε την ντομάτα, αλάτι, πιπέρι και σιγομαγειρεύουμε για 10-15 λεπτά.
- Ρίχνουμε τα ζυμαρικά στο τηγάνι, ανακατεύουμε και αφήνουμε για 2 λεπτά να δέσουν με τη σάλτσα.
- Σερβίρουμε αμέσως και γαρνίρουμε με άνηθο και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Επιμέλεια: Νίκη Μηταρέα