ΥΛΙΚΑ
- 2-2,5 κιλά κολοκύθα
- ½ κιλό ζάχαρη
- 1 κούπα σταφίδες
- 1 κούπα αμύγδαλα κοπανισμένα
- 1 κούπα καρύδια κοπανισμένα
- 2 αυγά
- 1 κ.γ. κανέλα σκόνη
- 1 κ.γ. γαρίφαλο σκόνη
- ½ ποτήρι ελαιόλαδο
- ½ κ.γ. σόδα σκόνη
- ½ κιλό αλεύρι
- 1 κ.γ. αλάτι
- Σουσάμι για γαρνίρισμα
- Κανέλα για γαρνίρισμα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Καθαρίζουμε την κολοκύθα και την κόβουμε σε μεγάλα κομμάτια.
- Ανακατεύουμε όλα τα υλικά καλά σε λεκάνη και σε ένα μέτριο ταψί που έχουμε λαδώσει αδειάζουμε το μείγμα και το απλώνουμε.
- Πασπαλίζουμε την επιφάνεια με σουσάμι και κανέλα.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160 βαθμούς για μιάμιση ώρα, μέχρι η επιφάνεια να κάνει κρούστα και να ροδίσει.
Επιμέλεια: Νίκη Μηταρέα