ΥΛΙΚΑ

  • 2-2,5 κιλά κολοκύθα
  • ½ κιλό ζάχαρη
  • 1 κούπα σταφίδες
  • 1 κούπα αμύγδαλα κοπανισμένα
  • 1 κούπα καρύδια κοπανισμένα
  • 2 αυγά
  • 1 κ.γ. κανέλα σκόνη
  • 1 κ.γ. γαρίφαλο σκόνη
  • ½ ποτήρι ελαιόλαδο
  • ½ κ.γ. σόδα σκόνη
  • ½ κιλό αλεύρι
  • 1 κ.γ. αλάτι
  • Σουσάμι για γαρνίρισμα
  • Κανέλα για γαρνίρισμα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Καθαρίζουμε την κολοκύθα και την κόβουμε σε μεγάλα κομμάτια.
  2. Ανακατεύουμε όλα τα υλικά καλά σε λεκάνη και σε ένα μέτριο ταψί που έχουμε λαδώσει αδειάζουμε το μείγμα και το απλώνουμε.
  3. Πασπαλίζουμε την επιφάνεια με σουσάμι και κανέλα.
  4. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160 βαθμούς για μιάμιση ώρα, μέχρι η επιφάνεια να κάνει κρούστα και να ροδίσει.

Επιμέλεια: Νίκη Μηταρέα